18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScrisori si demisii in PSD

Scrisori si demisii in PSD

Criza prelungita din PSD a oferit ocazia unor pesedisti de a-si exersa talentele epistolare.


Dupa pierderea sefiei Camerei Deputatilor, membrii grupului PSD au vrut sa-i trimita o „scrisoare de felicitare“ lui Mircea Geoana pentru esecul desemnarii unui succesor social-democrat al lui Adrian Nastase. Cum scindarea PSD a fost evitata, cel putin deocamdata, proiectul a cazut. Nu insa si pentru Eugen Bejinariu, care ieri si-a anuntat demisia din partid.


Intr-o scrisoare trimisa lui Geoana, Bejinariu ii reproseaza presedintelui PSD ca a contribuit esential la dezbinarea interna si pierderea popularitatii demonstrata de sondaje: „Aproape de implinirea unui an de când conduceti destinele Partidului Social-Democrat, ati reusit sa-l dezmembrati. Ati reusit sa instaurati practica dezicerii miselesti de propriii colegi, ati reusit sa instaurati intriga ca arta de supravietuire in PSD“. Alaturi de Bejinariu, din PSD a demisionat si deputatul Zamfir Dumitrescu care a spus ca nu accepta „degringolada acestui partid in care nu ma mai regasesc“.


PC da inapoi


Perspectivele politice ale celor doi nu sunt prea roz, mai ales ca varianta inscrierii la PC a devenit improbabila. Dan Voiculescu a infirmat existenta unor negocieri cu Adrian Nastase pentru intrarea acestuia in PC. Deja partenerii din coalitie s-au aratat ingrijorati de perspectiva ca Nastase si apropiati ai sai, precum Bejinariu, sa devina membri ai PC. Lideri ai Aliantei au amenintat chiar ca PC va fi scos de la guvernare. Cum Nastase stie ca nu toti oamenii sai sunt dispusi sa-l urmeze in PC, declaratia lui Voiculescu pare sa impiedice un razboi cu Alianta pentru o miza care a devenit insignifianta pentru ca gruparea Nastase a decis sa ramâna in PSD si sa incerce recuperarea terenului pierdut.


Mircea Geoana a primit o alta scrisoare, de data asta de la deputatul Ion Stan, presedintele PSD – Dâmbovita. Stan i-a acuzat pe Mircea Geoana si Ion Iliescu ca nu tin cont de riscul scindarii partidului si a cerut convocarea de urgenta a Consiliului Executiv National care sa analizeze situatia creata de recentele demisii din partid. Apoi, in cel mult 45 de zile sa fie convocat Congresul PSD care sa modifice statutul si sa adopte un nou program politic al partidului. Pâna atunci, Geoana este invitat sa stopeze tendintele de slabire a PSD si sa adopte o noua strategie de imagine. Stan crede ca disensiunile de la nivel central risca sa produca destructurarea organizatiilor teritoriale si sa creeze nervozitate in rândurile membrilor PSD. Liderul pesedistilor dâmboviteni se teme ca de pe urma plecarilor din partid nu va rezulta un PSD mai puternic. Dimpotriva, cei mai câstigati vor fi adversarii social-democratilor.


Ieri, Nastase s-a intâlnit din nou cu cei 10-12 deputati care ii sunt alaturi pentru elaborarea preconizatei platforme social-democrate. „Sunt in faza in care imi fac propriile evaluari. Incerc sa gasesc cea mai buna solutie. M-am sfatuit cu colegii, cu prietenii“, a declarat Nastase la finalul reuniunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU